26 Mayıs 2012 Cumartesi

yağmur yağıyor ve ben



  Yağmur yağıyor ve bir şehir akıyor dışarda otobüsün camından akıp giden damlalar gibi. Yanımda güzel bir çocuk oturuyor. Benimle ilgilenmiyor bile. Daha kaç gün, daha kaç gece geçmesi gerekiyor bilemiyorum. Yalnızlık dokunuyor canıma. Diyorum: "Ey Tanrım! Madem beni böyle yaratacaktın, o zaman neden daha kolaylaştırmadın diğer kalan şeyleri? Diğer insanlar kadar biz de uğraşıyoruz hayatın karmaşasıyla ve bize ekstradan bu yük niye?"  

  Yağmur yağıyor ve ben güzel bir çocukla brandanın altında saklanıyorum İstiklal'de. Daha önceden bana çubuk kraker uzatmıştı sınıfta, beni hiç tanımadığı halde. Çok hoşuma gitmişti. Ve tanıştık orda, sohbet ettik. Yumuşak bir sesi vardı ve neşeliydi. Yağmurun dinmeyeceğini bile bile dinmesini bekledik. Çünkü ikindi yağmuru dinmezdi. Dinmesindi zaten. 

  Yağmur yağıyor ve ben geçmişten birini bekliyorum. Niye çağırdım, niye görüşelim dedim en ufak bir fikrim bile yok. Sanırım yalnızlık dokunuyor canıma bugünlerde. Beni pek umursamıyor ve uykusu olduğunu söyleyip gidiyor görüşmeden. Kızıyorum ama ona değil, daha çok kendime. 

  Yağmur yağıyor ve ben tüm bıkkınlığımla karşısında onu izliyorum. Sessizce, boğazımda düğümler... Ağlayamıyorum. Kolay ağlayamam ben zaten. Keşke ağlayabilsem.

7 yorum:

Aslısın dedi ki...

biko ne güzel bir dilekte bulunmuş. Dilerim, çok da bekletmeden gelsin bulsun seni mutluluk. Daha fazla isyan ettirmeden.

Unknown dedi ki...

Aslısın ne güzel bir dilekte bulunmuş (böylece bikoyu da kapsamış oldum) :)
bence isyana gerek yok.. insan dünyada tek başına da mutlu bir şekilde yaşanabileceğini anlamalı.. sanırım evren bunu istiyor.. o yüzden biraz sınama günleri çektiriyor yüreklere... sen de bu karartma günlerinde aşksız mutluluğun tadına varmaya çalış derim :)

Adsız dedi ki...

doğru yer - doğru zaman kaytan'ım. olur bi gün, çok da mutlu olmuşun falan. ;)

O Gay; Ben de... dedi ki...

bigay sen hiç konuşma (anladın sen onu bizi anlayamazsın sen hıh kıskanmak mı ne mana :D) insan dünya tek başına mutlu şekilde yaşayamaz,

ev oğlanı, kuzum doğru zaman doğru yer derken bi bakmışsın vakit çoook geçmiş ne demişler

Yalnız "biri" olsun isterken, "yalnız biri oldum" istemeden...

kaytanım bıyığım; millet destek olmuş ben köstek gibin göründüm ama gerçekler bu :/

ah bi deli olsam dedi ki...

@Biko: bilemiyorum biko ya bazen hak eden kim ve gerçekten hak ediyor mu bilemiyorum.

@Aslı:dilerim ASlıcan teşekkür ederim güzel dileklerin için.

@bigay:Keşke anlayabilseydin diyorum sadece:) ama yok sen yine de anlama boşver mutlu ol böyle sevgi ve mutluluk saç:)

@Ev ovlanı: öyle mi olur dersin. ben pek umutlu konuşamayacağım bu noktada.

@O gay Ben de:Adamın dibisin. En iyi sen anlamışsın beni:)

Unknown dedi ki...

Bu aforaza karşı sessiz kalacağımı mı sandınız :D

Kuzularım hayatımda en mutlu olduğum dönemlere baktığımda birisi hiç sevgilim olmadığı halde sürekli dostlarımla takıldığım, sosyalliğin dibine vurduğum bir 5 aydı.. Ondan sonra sevgili edinip o ortamı da ben bozdum.. Ve o sevgiliyle o ferah dönemi yaşayamadım..

Tek başına mutlu olun demiyorum, sevgiliniz olmadan da arkadaşlarınızla, dostlarınızla sosyal bir varlık olarak çok mutlu olunabiliyor ben bunu yaşadım da biliyorum diyorum :)

neyse ben sizi anlayamayayım en iyisi ;)

ah bi deli olsam dedi ki...

@Sevgili bi gayciğim evet haklısın çok şükür süper ötesi dostalrım var beni çok seven her daim yanımda olan ve yalnızlığıma ortak olan ve en güzel zamanlarımı ben de onlarla geçiriyorum ama burda bir boşluk kalıyor olması bir yerde. yoksa mutlu olmadığımızdan değil. ama eksik bir mutluluk olmasından bahsediyoruz ama biz inatla redderken sen böyle bize polyannayı anlat biz de mutlu olalım:)))