7 Haziran 2012 Perşembe

sövücem tutmayın beni

  Daha bi kaç gün önce Güncel Hayat isimli yazıda işle ilgili atıp tutmuştum ya, bununla ilgili gelişmeler var çok sövülesi. Şimdi ben memleketten İstanbul'a geldim, bilenler bilir üniversiteden sonra. Niye geldim? Staj dönemi içerisinde orda para veren bi yer bulamadığım ve ailemle ilgili bir takım özgürlük sıkıntılarım olduğu için, bir de zaten arkadaşlarımın tamamının İstanbul'da olması sebebiyl... Ama bu avukatlık mesleği gerçekten de hiç çekilesi değil, şu şehirde. Herşeyi çok güzel, süper, mükemmel şehrin; bi bu değil. Her şeyden önce avukatsın ama adliyedeki memurun havasından yanına yaklaşılmıyor. Yoksa canım, güzelim memleketimi bırakıp gelir miyim? Hiç...

  Buraya gelmeden önce il merkezine gidip iş aradım. Bu sırada yakın bi akrabamın bacanağı da avukat olduğu için onla görüşmüştüm. Adam sırf bizim akraba gönderdiği için üç beş kelam etti ama resmen benim yüzüme bile bakmadı. "Gelme" demedi evet, ama gel de demedi. Gelmezsen daha iyi olur ana temalı bir konuşma yaptı. Gün gelip keser döndü. Yanındaki avukatlardan birisi ayrılıyormuş. Yoğun olduğu için de yerine fellik fellik birisini arıyormuş. Kendisiyle konuşmadım ama sözde ortak veriyormuş işi. Ben şu sıra stajdan sonra ne yapar, ne eder, nasıl işi kıvırırım diye düşünürken bu teklif resmen ilaç gibi geldi. Ancak şöyle bi şey var ki; şimdi bu adama aynı şekilde yüz vermek istemiyorum, bu bir. Muhakkak birisini bulacaktır ama bizim orda öyle gökten yağmıyor avukat, hele de güvenebileceğin biri. Çünkü yüklü meblağları emanet etmen gerekebiliyor yeri geldiğinde. 

  Bir de neden bu şerefsiz hayat yeni bulduğun birisini terketmen için karşına cazip teklifler çıkarır ki? Daha yeni buldum onu ben. İlk defa tam anlamıyla uyuştuğum birini. Düşünce yapısı, yüzü, güzelliği, gönlü, deli gibi seven bir yüreği... Her şeyiyle hoşuma giden biri varken karşımda hayat bana neden bir orta parmak şovu yapıyor durduk yere? Bu da iki. 

  Bana en azından bir fikir verin sevgili bloggerlar sizce ne yapmalıyım? Biliyorum son karar benim ama ikinci saydığım etken oldukça etkili...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

bir kere bakmakla yükümlü olduğun çocukların yok.. İstanbulda da buna benzer bir iş bulma olasılığın zaten var... bence acele etme derim..

benimde böyle bir olayım oldu.. ilk mezun olduğum yıl.. kimse iş vermez daha çaylaksın.. özel bir kurum aramış bulmuş beni çağırıyorlar.. şartlar şu şu.. oldukça iyi şartlar.. ama taaa orta anadoluda bir şehir de.. hayatımda gitmediğim bir şehir.. neyse çok aklımı karşıtırdılar.. ama gitmedim.. ve çok daha iyi şartlara sahip oldum.. ama o zaman bu şartlara sahip olacağımı bilmiyordum ve o an gitsem yıllarca oradan ayrılamayacağım belliydi...

karar senin :)

Aslısın dedi ki...

Sen ne yapacağını zaten bulursun ama ben olsam ne yapardım dediğimde; işe girer ama bir yandan da iş bakardım. İyi giderse devam ederdim.

Aşk mevzusuna gelince; heyecanımla sevgim arasında kalır, bütün dengesizliğimle saçma sapan bir şeyler yapardım sanırım. Böyle tarif ettiğin birini bırakırsan sonu pişmanlık olabilir ama bütün bunlara rağmen hala aklının başkasına kayabilmesi, senin arayışından mı yoksa seni mevcut ilişkinde tatmin etmeyen bir şeyin varlığından mı, işte onu biraz düşün.

Her ne karar verirsen ver, sonra acıtsa da işe yaradı diyeceksin, eminim.

ah bi deli olsam dedi ki...

@bigay: ama sorun şu ki ben de İstanbulda kalmayı istemiyorum çok yorucu çünkü ve zaten pek sevdiğim bi iş olmadığı için burada kalırsam iyice tiksenmeme neden olabilir. Şehri çok seviyorum ama işi sevemiyorum işte ve bundan sonrasında iş=hayat olacağı için bir nevi...

@Aslı:Güzel bir biçimde empati kurmuşsun teşekkür ederim. Beni tatmin etmeyen bir tarafı yok ilişkinin aksine tam anlamıyla ilk defa tatmin ediyor. Ama lanet oğlak damarım tutuyor bazen. şey düşünüyorum evet çok güzel süper gidiyor.Deli gibi hoşlanıyorum ama işte şimdi onun için gitmezsem ve ilerde olurda ayrılırsak değmezmiş gitse miydim diye düşünürüm ama gidersem de tam tersi keşke gitmeseydim süperdi belki çok çok uzun yıllar sürecekti derim. Takıldığım nokta bu.

@Biko: Daha yeniyiz çok yeniyiz biko ama 10günde sanki bir yıllık yol aldık bana rağmen üstelik. hani bu konularda normalde ben oldukça mantığıyla hareket eden bi insanım. hemen öyle koyvermem kendimi ne olur ne biter uzun uzun soğuk dururum filan ama ne bileyim.Evet aslıya yaptığım açıklamadaki gibi yürümeme meselesi. O da bana aşık olduğunu söylüyor haniama tabi bu noktada anlayabilmem için zaman gerek.

Evet ayrı ülkelerde değiliz ama sonuçta çok yeni olduğumuz için mesafeli bi ilişkiyi yürütmek şu an imkansız olacaktır.

İşi bilmem ama aşk bence bir kez çıkan şanslardan her zaman böyle hissetmemiştim.

karakedi dedi ki...

önce can sonra canan... demişler!

mesafeler açıldı diye süren bir ilişkiyi bitirmek bana doğru gelmiyor... tabii aranızdaki şeyden tam olarak emin isen. herkes kendi hayatını yaşıyor, umarım geriye dönüp baktığında keşkelerin olmaz; zaman çabuk geçiyor :(

hem gerçek sevgi beklemesini bilir!

Adsız dedi ki...

adsız olarak gönderdim kusura bakma kaytan bıyığım.


bu konuda oldukça tecrübeli olduğum için konuşuyorum. bazen hayat önce KEPEk sonra KÖPEK ten ibaret oluyor. ha dene tabiiki. ama elindeki şansıda kaçırma. hiç uzağa gitme örnek için direkt bana bak :))


sevgi aşk bazen herşey demek değildir. bir yerden bir şekilde çıkar. hem sevgi ve aşk mesafe tanımaz. ama sende diyorsanki ben onsuz yapoamam hodri meydan diyorum. nede olsa her şeyin sonu vardır. ileride keşke diyeceksin her şekilde. ççünkü insan oğlunun tamahkar olduğunu çok iyi biliyorsun. KEŞKE bağımlısı olduğunu da.


Karmaşık Günce
Serhat

Adsız dedi ki...

adsız olarak gönderdim kusura bakma kaytan bıyığım.


bu konuda oldukça tecrübeli olduğum için konuşuyorum. bazen hayat önce KEPEk sonra KÖPEK ten ibaret oluyor. ha dene tabiiki. ama elindeki şansıda kaçırma. hiç uzağa gitme örnek için direkt bana bak :))


sevgi aşk bazen herşey demek değildir. bir yerden bir şekilde çıkar. hem sevgi ve aşk mesafe tanımaz. ama sende diyorsanki ben onsuz yapoamam hodri meydan diyorum. nede olsa her şeyin sonu vardır. ileride keşke diyeceksin her şekilde. ççünkü insan oğlunun tamahkar olduğunu çok iyi biliyorsun. KEŞKE bağımlısı olduğunu da.


Karmaşık Günce
Serhat

ah bi deli olsam dedi ki...

@Karakedi: gerçek sevgi beklemesini bilir ama yeni sevgi beklemesini bilir mi pek emin değilim:(( kendi isteğime rağmen gitmeme eğilimim fazla gibi:(

@Karmaşık günce: bilemedim ki serhat sanırım her halde keşke diyeceğim ama umarım bu mutlu bir keşke olur pişman bir keşkeden ziyade