25 Mayıs 2012 Cuma

Gasteye çıkmak



  Sevgili bıyıksever bloggerlar, bu hafta sonu gazeteye çıkacak olan röportajım nedeniyle Panter Emel'in izinden gittiğimi ve sıkı bir takipçisi olduğumu kanıtlamış bulnuyorum. 'Neden Panter Emel, nerden çıktı şimdi bu, ne alakesi var?'  demeyin. Baroda normalde benim seçmem gereken ama teknik sebepler dolayısıyla seçemediğim ve bana verilmiş dersler içinde Hayvan Hakları Hukuku diye bir ders var. Bu ders Türkiye'de ilk defa bir baro tarafından ders kapsamına alınmış ve pek de kimsenin itibar etmediği, hukukumuzda da bırakın hayvanları, insanları bile korumakta zorlanıldığı için doğru dürüst düzenleme bulunmayan bir alan olması itibariyle önemli. Bundan dolayı da iki gazeteci bayan derse girdiler. Kaytan bıyık'ın ve tüm sınıfın boy boy fotoğraflarını çektiler. Hatta röportaj yaparken benim özel fotoğrafımı bile çektiler. Çok da cool bi insanmışım göya havası vererek ellerim cebimde bıyığımı bura bura bir taraftan poz veriyorum, bir taraftan mikrofona konuşuyorum.('Hani olur da belki gastede görüp aha lan çok yahuşuklu çocukmuş hemen arayıp bulalım.' diyen çıkar diye:)


  'Gelmeyin bana bunlarla!' dedim. 'Adam olun, Yöce Rabbim'in yaratıklarına işkence etmeyin' dedim. 'Anlamazlar dillerinden, üzerler onları.' dedim kendimce, dilimin döndüğünce ifade ettim nacizane et yiyen bir insan olarak. 

  Tabi avukat-hoca et yemeyen, hayvansal gıdalar tüketmeyen bir insan. Bu bakımdan oldukça tutarlı görüşleri var, belli noktalarda katılmasam da. Konu spekülasyona açık bir konu olunca haliyle sınıftan itiraz sesleri yükselmesi  kaçınılmaz oluyor. Hoca inekler için  'Onlar yürüyen döner mi, onların yaşama hakkı yok mu?' diyor. Sınıf: ' E ne yapalım hocam yemeyelim de taşa mı dönelim.' diyorlar. Nasreddin Hoca hesabı iki tarafta kendince haklı. Neyse ki kavga gürültü olmadan kapattık dersi, eğlenceliydi.


  Dikkat edilmesi gereken nokta sevgili Panter Emelseverler, hayvanları yiyelim yemesine ama işkence ederek değil.  Sevelim, koruyalım onları, sevgiyle yiyelim. Nenemin deyimiyle : 'Ağzı dili söylemez hayvan. Hakkını alır mahşerde.' Alma mazlumun ahını bıyıksever okur...Gerisini sen zaten biliyorsun.:)

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Avukat olasım geldi.. Avukatlar hep popüler konular üzerine konuşuyorlar.. ama bir matematikçi ya da edebiyatçı öyle mi? bende istiyorum bende... gelecek yıl hukuk mu okusam ki?

dur bunu bir babama söyleyeyim bakalım ne diyecek?

Unknown dedi ki...

Ayrıca hayvan hakları et yeyip yemekten çok daha farklıdır.. Et yesenizde hayvan haklarını savunmamız gerekir.. Hayvanların nasıl kesildiği, acı çekip çekmediği, işkenceye maruz kalmaları, tecavüze maruz kalmaları.. ülkemizde çok yaygın davranışlardır.. Ve sadece elit insanların savunması gereken şeyler değildir..

Unknown dedi ki...

Ah yavrıım bileydim ropörtaj yapar seni gastemde teşhir eder pardon yayınlardım. gay hakları konusunda dersin yok mu?
operadakigasteci:P

O Gay; Ben de... dedi ki...

yemeyelim de telef mi olsunlar "lol" et yiyip yememekle hayvan haklarını aynı kefeye koymak biraz abes olmuş

otta yemeyelim onlarda birer canlı değil mi sonuçta?

:/

ah bi deli olsam dedi ki...

@Bigay: yok zaten kadın bi çok başlıktan bahsetti yemek yada gıda sadece bi başlıktı içinden. ilginç olduğu için paylaştım ve kadın kesinlikle çok tutarlıydı düşüncelerinde:) valla işin içinde olan bi insan olarak hiç tavsiye etmiyorum avulatlığı hergün egonun yerlerde sürünmesini sağlayan insanlarla muhatap olmak istiyorsan onu bilmem:)))


@poredaki gasteci: valla türk toğlumu henüz o kadar açılmadı hayvnaların hakları bile konuşulurken ve tabi konuşulması gerekirken gay hakları zor anacım çok zor hem de:))

@O gay ben de:heheh kadının bu noktada sıkıntısı yoktu zaten et yeme yememe meselesi tamamen bana ait bir yorumdu ve tabi ki sınıfa ait aynı zamanda. Sonuçta et yesek de hayvanların da canı var ve onların da hakları var üzerimizde korunmaya değer.:)

Aslısın dedi ki...

yiyorsak da sevgiyle yiyelim diyorsun valla ben salyalarım akarak yiyorum ama bir yandan da hayvan seviyorum. Fenalardayım:)

ah bi deli olsam dedi ki...

@Aslı: Erol taş usulü diyosun:P