4 Mayıs 2014 Pazar

Inaniel


     "Beni sevmiyorsun Inaniel, sevmeyeceksin de biliyorum. şimdi gideceğim ama kalbinde bana ait bir iz ve hayatın boyunca taşıyacağın bir vicdan azabı bırakıyorum sana." deyip gitmişti. Ona hoşçakal dediğim değil de bu sözleri asıl beni yaralamıştı. Sanki kal desem onu daha az ama bu sefer de kendimi daha fazla yaralayacaktım. Demedim. Sustum. İçime salınan bu fırtına konusunda haklı çıkacaktı galiba. Dediği gibi de oldu. Gözlerimde, bu yalancı hayata son bakışımda, onun yüzünden ve gidişinden ziyade, sözleri vardı. Ama gene de ben bildiğimden şaşmadım. Tüm bu inadımı annemden almış olmalıyım. Saçlarım da hiç şekil almazdı. Hepsi kafasına buyruktu. Ben de onları kısacık kestirirdim. Sert olanı keserlerdi. Bu sözler de beni kesmişti işte.

   Nasıl bir şarkısın sen, İnaniel! Nerden vurduğun belli değil. "Git!" der gibisin, belki de "Kal!" der gibi. Arkamı dönsem umurumda değil gibisin, önümü dönsem senden başkası yok gibi içimde. Yaz gibisin ama kışın titreyen el gibi be İnaniel! Öylesin işte! Bir varmış, bir yokmuş gibi. Bir sevmiş, bir sevmemişim gibi... 

14 yorum:

xwnveyom dedi ki...

Sevgili kaytan bu yazını çözmek için etimoloji ve semantikten faydalanmak lazım. Sanki ilk paragraf bir romandan alınma son paragraf sana ait hatta ilk parafı başta şarkının çevirisi sanmadım değil. Sana ve şu an ki ruh haline selamlarımı gönderiyorum. :)

ah bi deli olsam dedi ki...

@Saklı S.:hayır be anam babam hayır be yavrum ikisi de bana ait şarkı o kadar garip ki ruh halini de bir garipleştiriyor ondan zaten yazı böyle oldu anlaşılmazlık var

Mr. Shoulder dedi ki...

Ben de Saklı Sevgi'nin dediği gibi sandım, ki iyi bir şey bu sanırım hehe :)Şarkı beni aldı götürdü yalnız.. Eline sağlık.

ah bi deli olsam dedi ki...

@Mr S. demek ki profesyonel bi yazar olabilirim :)

gay werther dedi ki...

ikinci paragrafı çok sevdim, özgün geldi. dur hatta şimdi tekrar okuyacağım :)
ahhh kaytan sen yalnız ben yalnız nasıl olacak bu iş :D

eso beso dedi ki...

bence de kaytan'ım bir gün bu yazdıklarını kitaplaştıracak ve elif şafak gibi yağlı saç & baygın bakış kombinasyonuyla ropörtajlar verecek melis. o zaman gider göbeyimizi imzalatırız. ^___^

kalemine sağlık <3

ah bi deli olsam dedi ki...

@gay werther:beğendiğine sevindim böbeyim :)oku oku bi daha oku:)

@eso beso bacım senin yorumlarını beğeniyorum vallaha en sonunda o olacak bestseller'a girmek en büyük hayalim :)

Dr.eamer dedi ki...

çok güzel..ilk ezgiden son noktaya kadar.

kafamdaki kakafonik sesler dedi ki...

bu yazını okuduktan sonra kendime blog açmaya karar verdim

rdiagmi dedi ki...

yazın inanılmaz güzel ve bu yazıyı ilk okuduğumda 14-15 yaşlarındaydım şimdi 21 yaşındayım. Okurken hissetiklerimin yönü değişmiş olsa bile hislerim çok benzer karşıma tekrar çıktığı için ve bu güzel yazıyı okuyabildiğim için çok mutluyum

Bu saatte nerden geldiyse dedi ki...

@rdiagmi: kusura bakmayın ne yazık ki mailime ulaşamadığım için burdaki hiç bir yazıya müdahale edemiyorum yorumları da tesadüfen görebilirsem görebiliyorum. bunca zaman sonra bile hala burayı takip eden birilerine rast gelmek ayrıca güzel ama ben bile unuttum açıkçası ama hala bu yazıyı sağda solda paylaştıklarını görüyorum. bi taraftan garip bir gurur verirken bir taraftan da neden isim vermiyorlar diye üzülüyorum ama sanırım artık halk ozanları gibi anonim hal geldi :)))

Kaytan

Adsız dedi ki...

yazıyı bir daha okumaya gelmiştim ben de, bu yeni yorumu gördüm. google üzerinden açtığım sayfaların en üstünde bulunuyor öylece bu sayfa. paylaşmayı düşünürüm her okuduğumda fakat duruyorum her seferinde. burada kalsın, onun evi burası diye kulağıma fısıldanıyor sanki. elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

ben başkasıyım bu arada, yanıt verdiğiniz şahıs değil,, yorumu görünce altına konayım dedim.

Bu saatte nerden geldiyse dedi ki...

sevgili adsız: sağduyunuza sağlık , çok incesiniz , ben paylaşılmasında bir abes görmüyorum tabi ki paylaşabilirsiniz sadece bir kısacık isim veya link verirseniz çok mutlu olurum, vermezseniz de canınız sağolsun :) çok iyi yapmışsınız yazmakla da:) kusura bakmayın yine bir geç yanı daha oldu :)