19 Şubat 2012 Pazar

kızkurusuz hava sahası

  Yeni bir kampanya başlatmaya karar verdim:  "Haydi kadınlar kocaya." Feministler hemen carlamasın diye açıklamayı da yapayım, hak vereceksiniz zira. İş görüşmesine gittim. İki bayan avukat ortak çalışıyorlar. Ben birisi ile telefonda görüştüm ve olumlu bi elektrik aldım. Telde konuştuğum kadın "Ben belki büroda olamayabilirim. X hanımla görüşürsünüz" dedi. Tamam deyip gittim. Allahım böyle kazulet, böyle hayata karşı küsmüş, öfkeli biri nasıl olabilir bilemiyorum. Gayet sinirli bir biçimde:

-Yok öyle biz öğretemeyiz efendim stajyere iş miş, otursun kendi öğrensin.(sanki kendisi anasının karnında öğrendi.) Ben bi de ona dilekçe nasıl yazılır onu mu öğreteceğim. Avukatlık yapmayı seven insan kendisi öğrenir, sevmiyorsa da gitsin manavlık yapsın, dedi. Ben de ardıma bakmadan, bacaklarım baldırlarıma değe değe kaçtım tabi. Ne yapacaktım başka! Zaten yeterince stresli bi iş bizimkisi, bir de büro da gerilmek istemem doğrusu. Nalet olsun atom fiziğine diyorum:)

  Sevgili okuyucu, kınamıyorum bu evde kalmış kız kurularını. Ama bayanlar mümkünse kariyer yapacağım diye evde kalmasın. Hele hele kariyer yapacaksa avukat hiç olmasın. Hem avukat hem de evde kalmış olunca üzgünüm ama hiç çekilmiyor. Çevreye, topluma, etrafındakilere zararlı. Gelin elele verelim ve onları bu durumdan kurtulalım.

   Kızkurusuz hava sahası istiyoruz.

8 yorum:

O Gay; Ben de... dedi ki...

:)) bunları senin yüzüne karşı mı söyledi şimdi bu o.O yoksa 2 kişinin konuşmasına 3. kişi olarak kulak misafirimi oldun (hoş her 2 durumda da adı geçen ve senin tabirinle kız kurusu olan kişinin şirret olduğu gerçeğini değiştirmiyor) :P

askintekin dedi ki...

bide bunların dul versiyonları var. bence kız kurularını döverler. bir tanesi ile 2 yıl çalışmış biri olarak bundan eminim. anamdan emdiğim sütü bir yerlerimden getirdi :(

karakedi dedi ki...

ben bile buradan tırstım o.O

Adsız dedi ki...

eline bi erkek verme imkanın olaydı keşke, pamuk gibi olurdu yumuş yumuş. meheh. :3

ah bi deli olsam dedi ki...

tabi tabi benim yüzüme karşı söyledi. dediğin gibi çirkeflik durumunu değiştirmiyor yani:)

ah bi deli olsam dedi ki...

aman aman evlerden ırak hepsi aynı bunların:)

ah bi deli olsam dedi ki...

tırssan iyi olur valla karakedi, karabasan gibiydi.bi an önce görüşme bitse de defolup gitsem şurdan dedim.

ah bi deli olsam dedi ki...

erkek verme imkanım olsa sence ona mı verirdim hiç ev oğlanı kardeş:P