2 Mart 2012 Cuma

yaktı geçti

    "Nasılsın nene?" dedikten sonra telefondan gelen çatlak ve gribin dibine vurmuş sesine rağmen "İyiyim oğlum. Ama grip olmuşum kaç gündür onla boğuşuyorum." dedi. 

   " E bi doktora görünseydin ya annem seni götürürdü."

   "Kardan yollar kapandı, arabalar gitmiyor. Çok kar var burda.." dedi. Kısa hoşbeşten sonra "Var mı paran pulun, aç susuz kalma oralarda." dedi. Ben de: "Var var nene, arkadaştan biraz borç aldım onla idare ediyorum maaşımı alıncaya kadar." dedim. " Yoksa çekinme, zaten başka arayan mı var ay oğlum!" dedi. Sesi dalgalandı, benim de sol yanım...Zar zor " Var ya işte bi tane, yeter! Napacaksın!" diyebildim.

   Bir baba oğluna bir bağ bağışlamış da, oğlu bir salkım üzüm verememiş. Teyzemgil de bu tanıma oldukça uyuyor.  Ninemi hiç doğru düzgün aramazlar, hasta mı sari mi bilmezler ama para vereceğim dese ay akşamdan güneş gibi doğarlar, şıp diye de damlarlar. Diğer kuzenler de orjinallerinin aynısı. Onlar da hiç arayıp sormazlar. Halbuki ninem olduğu için değil, ninem candır, inci mercandır, bulunmaz hint kumaşı kadındır. Kimsenin iyiliğini koymaz yerde. Biliyor o da onların bu tavrını  o yüzden koklatmıyor. Ama bana gelince açıveriyor kesenin ağzını. Kocaman hükümet gibi kadının yelkenleri suya iniveriyor söz konusu ben olunca. 

   Ama çok dokundu bana işte o sesi. Yüreğim bi garip oldu, sızladı işte ne bileyim. Keşke mümkün olsaydı, elimden gelseydi de aramadıkları için üzülmemesini sağlayabilseydim. Onun da hakkı var üzülmekte. Sonuçta canından bir can var, ne kadar kendisini umursamasa da. Ama... Ama işte...

6 yorum:

O Gay; Ben de... dedi ki...

insanlar bir gün yaşlanacaklarını bilmiyorlar bu yüzden de kendi yaşlılarını unutuyorlar :// yaşlandığımız zaman bizi de arayıp soracak kişilerin çevremizde var olması dileğiyle...

Adsız dedi ki...

nineler üzülmesin, hasta da olmasınlar. :/
öperim pamık ellerinden heheh. ^^

ah bi deli olsam dedi ki...

"İnsan ziyandadır..." anın kıymetini bilmez.amin o gay amin ama ben iyiden umudumu yitirmeye başladım da öteye bile geçtim.

ah bi deli olsam dedi ki...

öpülesidir zaten pamık gibindir.ama öpmeyesice dudaklar mühürlenmiş işte:(

ah bi deli olsam dedi ki...

ama yok mu ki senin bi nenen bikocuğum? valla benim nenem olsun mu senin de nenen?:)

ah bi deli olsam dedi ki...

olur tabi ki neden olmasın ama en çok beni sever ki gene o:P