27 Eylül 2012 Perşembe

teşhis: andropozsunuz!


 Yok anacım yok! Adam kesin andropoza girdi. Kimden mi bahsediyorum? Tabi ki babamdan. En son olay ise rivayetlere dayanıyor olmakla silsilesi gayet sağlam: annem! Bugün odama geldi. Elinde söylemesi ayıp yoğrulmuş kıymayla. Bir taraftan onları elleriyle bir evirip çevirip tokatı şap diye yapıştırıyor, löp diye eline amele sümüğü gibi yapıştırıp sonra kaldırıyor. Bi bakıyorum eneee köfte şeklini almış. Nasıl oluyor da bu kadar pratik bi biçimde hallediveriyor bilmiyorum. Eee dayak cennetten çıkma sanırım. Köfteyi bile adam ediyor:) 

  Neyse dün anneme epey kalabalık misafir gelecek. Kadın sabahleyin bi sürü hazırlık filan yapıyor. Ben de yardım ediyorum(yazar burda hem yardımsever kişiliğini hem de ne kadar hamarat olduğunu vurguluyor:P). Patlıcan böreği yapacak oldu. Babam zat-ı şahanesi de patlıcan, patates ve bilimum börekleri sevmez. Kupkuru, kaskatı, sade lorlu  olacak illa böreği veya ıspanaklı. Annem de öğlen yemeğine geldiğinde ona börekten koymamış. Annemin misafirleri geldiği sırada tepsinin içindeki böreğin kapağını kaldırıp bakmış. Anneme "Börekten de koy!" demiş. Annem: "Sen yemezsin ondan." deyince "Sen anca kendini düşün zaten." deyip alınmış. Akşama eve tekrar gelince anneme hala kızgınmış, öfkesi geçmemiş. 

  Olay bundan ibaret değil. Kaç zamandır olur olmaz şeylere kızıyor, söyleniyor, sesini yükseltiyor. Bir bahane bulup neden gözünün üstünde kaşın, büzüğünde ağarmış kılın var deyip bizi bir güzel terletiyor. Bundan önceki olay da benim atanmış olmama rağmen, 3 aydır bir türlü sevgili Maliye Bakanımızın imza atmaması sebebiyle işe başlayamamış olmam. Efenim ne sanayiye gidip kaportacı olmam kaldı ne çatal gösteren su tesisatçısı havam! Tam iki hafta aynı evin içinde birbirimizin yüzünü görmeden dargın gezdik. Daha doğrusu ben konuşmadım. Ona kalsa akşama "Naber lan, y.rram?" havasında olabilirdik.((Şaka lan şaka babamla hiç öyle enseye şaplak g.te parmak olmadık biz. Hep mesafeli, saygılı... Nekka iyi aile çocuğuyum bak! (Nerden geldiyse bu kendini pazarlama aşkım şevkim durduk yere:)

  Velhasılı kelam derdimiz çok ailecenek. Ne yapsak yaranamadık! İyileşsin diye yaralı parmağa bile işemeyi düşünüyorum a, ille ki bilsem iyileşecek. Her yaşayan Adem evladına gelecek bu amma geçse bir an önce iyi olacak.

Not: Hafta sonu için Kütahya'ya gidiyorum gençlik. Çok sıkıldım kaç zamandır tıkılıp kaldım şurda. Bi arkadaşlarla görüşmek iyi gelecek sanırım. Kalın sağlıacakla.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

off of sizde yeni başlayan bu çılgınlık bizim kronik sancımız ve hiç tedavisi olmadığı yönünde öğrenilmiş çaresizliğimiz var...

sonuç babandan uzak yaşa, gül gibi yaşa.. ondan gelecek yardımı Allah'tan dile :(

ama ben de bir akılsızlık edip babamın evine yerleştim.. şimdi çıkması da zor geliyor, işe de başladım bırakıp gitmesi de.. neyse ki senin umudun garanti ben de o da yokkk. bu konuda bir dokun bir ah işit benden mp3

ah bi deli olsam dedi ki...

@bigayciğim sen kendin ettin kendin buldun.mp3 dinle tavsiyem hahah:))) valla var bi şey şu erkek babalarında. ilk doğduğunda gevrek gevrek gülerler herkese aa bak benim de çükü olan bi çocuğum var diye hava atarlar sonra kendilerine rakip mi görüyorlar nedir çekemiyorlar erkek evlatları.

Adsız dedi ki...

ben sevgili babacığıma bu gibi durumlarda suyuna bir bilemedin 5 6 damla pasiflora denen müthiş ilaçtan damlatıyorum..20 dakika sonra lalala lalala lalala :D (not;doktor kontrolünde tabi ki:D )

gay werther dedi ki...

kayatncığım al uyku ilacını eline her sinirlendiğin daya çayla birlikte herkes rahat etsin ahahaha :D offf benim öyle bir derdim olmadığı için rahat konuşuyorum tebi ama allah kolaylık versin. aynı benim dedeme benziyor :D benim dedemde komşular gelip bahçede oturup yiyip içmesinler diye çardağı yıkıp asmaları kesmişti sırf babanneme inat ahahahha :D

Adsız dedi ki...

:D hayırlısı ehehe :D

Aslısın dedi ki...

bu hayat dönümleri insanın afedersin ağzına sıçıyor canım. orta yaşı, andropozu, menapozu. hoff hayat ne zor be:)

ah bi deli olsam dedi ki...

@Barış Sur: Valla düşünmeye başladım bu gibi zamanlarda şart:)

@Gay werther: Amin amin. Allahtan gene o kadar değil seni evlerden ırak yani:P

@Aura: Herşeyin hayırlısı her şeyin huh:P

@Aslısı:Sen böyle olamazsın Aslıcan biliyorum ben mümkün değil:)