5 Aralık 2012 Çarşamba

karmaşa


  Hava soğuk, yağmurlu. Tam olması gerektiği gibi. Meteoroloji mevsim normallerinde olduğunu söylüyor. Üşümüyorum. Ya da üşüyen yerim ellerim değil, yüzüm değil, ayaklarım hiç değil. Kalbim... Bütün şehir akşam olup da karanlığa gömülünce, seyyar bir sis kaplıyor dört yanı. Kömür kokuyor sokaklar, nefes alamıyorum. Kulaklarımda Göksel'in şarkısı..."Acıyor, acıyor, acıyor; Her yolu denedim bitmiyor; Kalbimin ortasında bıraktın aşkını; batıyor."

  "Böyle olmamalıydı." diye düşünüyorum. "Zaten ne böyle olmalıydı ki!" diye okkalı bir küfür sallıyorum. Kendime kızıyorum yine. Bunu huy edindim. Elimde olmayan şeyler için kendime kızmaya başladım son yıllarda. Ya da zaten hep böyleydim. Tanrı'ya mı kızmalıydım emin değilim. Beni böyle yarattığı için, diğerlerini ben gibi yaratmadığı için veya karşıma beni anlayabilecek birini çıkarmadığı için... "Hayat adil değil." diyorum, demesi kolay ama bunu çırılçıplak yüzümde hissetmeye gelince isyan ediyorum. "Acıyor, acıyor, acıyor; Her yolu denedim bitmiyor; Kalbimin ortasında bıraktın aşkını; batıyor."

  Kalabalıklar içerisinde dolaşıyorum. Yok yok, sokaklar oldukça tenha. Yağmur altında ıslanan o ahmak ben gibi hissediyorum. Gözlerimden süzülen suyun tatlı mu tuzlu mu olduğunu fark edemeyecek kadar yıpranmış dudaklarım.Isırmaya ve kanatmaya başlamışım. Bunu da huy edindim son zamanlarda. Tüm kanamasına rağmen kabuklarını soymalıyım. Hıncımı ancak bu şekilde alabiliyorum kendimden, diğerlerinden ve hayattan. "Acıyor, acıyor, acıyor; Her yolu denedim bitmiyor; Kalbimin ortasında bıraktın aşkını; batıyor."

10 yorum:

umayin dedi ki...

Ne diyebilrim bilmiyorum.
Günlerdir "severek ayrılanlar bilirler pişmanlığı" şarkısını söyler durur oldum, evet acıyor her yolu denedim her yanım acıyor, her parçam ayrı ayrı kahır içinde yanıyor.
Tek çare beklemek miş bekliyorum, cezam ne zaman dolucak ne zaman af edilicem bilmiyorum ama yinede bekliyorum....

ah bi deli olsam dedi ki...

ne zaman diye sorma bana, ıhlamurlar çiçek açtığı zaman :(

fatih amorf dedi ki...

tanrıımm bu yazıyı koynuma alıp uyuyasım geldi, bu kadar benimseyebilrim herhalde benden çıkmayan bir yazıyı...

ah bi deli olsam dedi ki...

beğendiğine sevindim amorf:) al koynuna kuş konsun o zaman:)

Unknown dedi ki...

sızlatmış ama bu!!!

gerisini direkt sana dedim ya...
sen beni dinle can dostum!!

Ogaybende dedi ki...

her kelimesi içtenlikle yazılmış belli ne süsleme var ne riya...

Valecto dedi ki...

yine bir bad-ı saba klasiği.. Lan hastayım zaten sabah sabah kitledin yine beni..

ah bi deli olsam dedi ki...

@bigay: bi de sızlayanı düşün:(
öyle yapacağız artık bigayciğim yapacak bişey yok

@OGB: beğnmene sevindim teşekkür ederim.zaten hissetmediğim bişeyleri yazmak bana biraz riyakarlık gibi geliyor.

@BEH: Tşk ederim.Geçmiş olsun adamım ankara havası yaramadı anlaşılan sana. Konuşalım:)

umayin dedi ki...

ıhlamurlar çiçek açtığı zaman :)
sonunda bu konuyu bir karara bağladık ya buna seviniyorum dost kalmak dost olabilmek güzel bununla yetinmeliyiz:) (diyene bak deme sakın yolarım vallahi yolarım )

ah bi deli olsam dedi ki...

diyene bak:P