22 Aralık 2012 Cumartesi

yazık lem

  Çatı ile tavan arasında boşluk olunca ve odamda soba yanınca tavan arası sıcak olduğundan her akşam misafirlerim oluyor:  Mahallemizin kuzu büyüklükteki kedileri. 

  Bugünlerde burda kar olmasa da nemli soğuk olduğundan hava, hem hasta eder hem de adamın iliğine işleyen ve kat kat giyinsen dahi üşümeni engeleyemediğin bir soğuk olur. Bugünkü misafirim olan kedicik üşütmüş bildiğin anacım, hayvancağızdan düdükten çıkar gibi bir ses geliyor. Önce bi durdum dinledim, benim ciğerlerimden mi geliyor lan o ses diye. Sonra resmen mayaların kıyameti koptu kopacak gibi nefesimi tutup bekledim ki odamda yabancı bir ses; hırlıyor garibim. 

  Arada bir yer kavgası yapsalar ve " Haaasssiktirin pis kediler tepemde ne tepinip-durusunuz!" diye terliğimi tavana fırlatıp söylensem de şu ana dek kavga etmediklerinden ses çıkarmıyorum. Yalannn!!! Bildiğin yaşlanıyorum, merhamete geldim, kıyamadım bu sene kovalamaya. Yavriiiim kıyamam ya nasıl hırlıyor! :( Ama en azından sıcak bir yer temin edebildiğim için memnunum. sanırım onlar da benden memnunlar ki her kış gelirler ziyaretime. Seviyorum lan sizi. Bu fakir bıyığı siz bari yalnız bırakmayın he mi:) Gelin sık sık! Hadi bakim şimdi dinlenin güzelce.

8 yorum:

umayin dedi ki...

o terligi kafana yersin tamam mı ?
bırak yavrucuklarımı rahat rahat ısınsınlar. bu bir uyarıdır yapmamış olabilirsin ben önlem alıyım da :)

Adsız dedi ki...

çocukluğumun geçtiği evde, kışın kediler çatıyla tavan arasındaki tahta boşluklarından kuyruklarını sarkıtırlardı sıcak bölgelere. sallarlardı sonra aheste aheste. o aklıma geldi birden.

bu da böyle bir anımdır yani kaytan'ım. mucuk. :*

ah bi deli olsam dedi ki...

@Allahın sopası yok dün akşam resmen evi tepeme yıktılar uykumdan uynadırdı şerefsizler. gelde terliği fırlatma kafalarına şimdi >:/

@heheh süpermiş hatta bu seninki benimkini dövermiş bence çok daha sevimli :/

BeSexual dedi ki...

kuzu gibi kedilerden ben çok korkuyorum bildiğin.

kaldığım yer civarında takılan böyle bir kedi var. sevsem bi türlü,sevmesem bir türlü. yüz versem üstüme çıkar da altında kalırım gibi geliyor, korkuyorum :D

Unknown dedi ki...

Ayyy alttan ısıtmalı bir barınak :D
tüm kediler sana müteşekkir kalacak :) arada kahvaltı da yiyemediğin peynirleri de onlara ver de yemek yemek için aşağıya inmek zorunda kalmasın zavallılar ;)

ah bi deli olsam dedi ki...

@besexual:valla yan komşumuz balıkçı karşı komşumuz sürekli kedilere kemik kaynatır süt alır filan öyle olunca var sen düşün kedilerin hayvanlığını:P

@kaan:hahah yok o kadar biz de abarttık ama kremasını abarttık:P valla dün akşam patisinin ucu görünüyordu nasıl sevimli böyle. dayanamadım dokundum bir çekip kaçışı var dillere destan yani:P

Gay Panda dedi ki...

yavru merhamet et tamam da yarın öbür gün beslenmekten yağ depolamaktan öyle bi hal alıcaklar ki ev sahibi moduna gelip odandan atıcaklar seni :D dikkat kaytanım bıyıklım ;)

ah bi deli olsam dedi ki...

@panda: valla burdakiler zaten hepten öyle kuzu gibi şerefsizler. krkuyorum valla bi gün atacaklar diye beni odamdan :P