29 Haziran 2014 Pazar

bi sor neden akıllı telefon almıyorum diye


        Şimdi eşim dostum beni fakirim sanıyor, konservatifim kimse bilmiyor... 

   Öyle yani gençler...İşe başladığımdan beri herkes benden whatsapp soruyor(ni gadan popülaritem var görün :P )Yok, diyorum, benim telefonum uyumlu değil. Akıllı telefonum yok. Hâlâ eski tarz tuşlu telefonlardan kullanıyorum. Şaşırıyorlar ve kocaman avukat adamsın neden almıyorsun diyorlar. Belki içlerinden bazısı cimri bile olduğumu düşünüp yüzüme söyleyemiyorlar. Yahu hangi almama sebebimi söyleyeyim? 

   Bi kere en başta bataryalarının ömürleri çok çok kısa. Her gün her dakka sürekli priz peşinde koşarken gerim gerim gerilirim ben. En az 3 gün gitmesi lazım. Ben önlemli adamım, işini kış tutan adamım. Aman bitti, ha bitecek, biter mi ki derken, bende kalp spazmı yaşata yaşata hık der gidiveririm bir gün. Evlerden ırak!

   İkincisi; dokunmatik olayına bir türlü alışamadım. Elim tuş sertliği arıyor. Napayım sert seviyorsam. Elimde değil. Kayıp gidince tatmin olamıyorum :P

   Bir üçüncüsü de; ben kaynaklı bir sebep. Kullanmayı beceremiyorum Teknolojiden fazla anlamıyorum Ancak işime yetecek kadarını kullanabiliyorum. Ha işime yarayacak olsa bir şekilde öğrenirim ama. Ne bileyim zor geliyor. Değişik değişik uygulamaları bilip kullanamadıktan sonra ha nokia 3310 olmuş ha yeni nesil akıllı telefon. Amacım sadece telefonla konuşmak ve mesajlaşmaksa yetip artıyor. Diğer özelliklerin kullanımı için de birinci maddeye atıf yapıyorum. 

  Milletteki bu iphone bilmem kaç s çıkmış aldın mı çılgınlığını da anlayamıyorum. Bizde bir şey alındığında o eskimeden atılmaz, yenisi alınmaz hatta maksimum fayda alınması için gerekirse tamir edilirdi. Tamam ben bu kadar üstüne gitmiyorum ama en azından eskimeden veya bi tarafı bitmeden/ölmeden de değiştirmiyorum. Tabi eşyalarımı hoş kullandığım için de çok uzun yıllar yepyeni gibiymişçesine kullanabiliyorum. Şu an kullandığım telefonumu üniversitede almıştım ki nerden baksan beş yıllık telefon ama görsen beş yıllık demezsin. 

   Nedir bu bitmek bilmez yeni şey alma manyaklığı. Adama bakıyorsun borç paçasından akıyor, doğru düzgün işi gücü yok, alacaklıları kapıya geliyor, cebinde 3bin liralık telefon. Neyine senin o telefon! Bu düşünceyi nasıl edindik, ne zaman beyinlerimize bu tüketim çılgınlığını yerleştirdiler anlamıyorum. Tamam ihtiyaçsa alınsın 3 değil 5 binlik hatta 10 binlik olanı alınsın. Ama gereksizse söndürün abem. İnsanı aldıkları değil verdikleri mutlu kılar diye bir söz var :) Alın verin ekonomiye can verin tamam ama bokunu çıkarmayın e mi?  Hadi öptüm her münasip yerlerinizden hadi bakayım az ötede oynayın şimdi. Kafam şişti benim, yaşlı adamım ben. :P

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Tamam zaten senin telefon istemediğin belli ama ben sana kendim de kullandığım, dayanıklı zarif, yarı aktif kullanımda 2.5 gün bataryası giden, fazla güncelleme yapmayan, kullanışlı, 20.7 mp kameralı bir telefon önereyim:Sony Xperia Z1 ayrıntılar:

http://liselihomo.blogspot.com.tr/2014/05/telefon-onerim-sony-xperia-z1.html?m=1

ah bi deli olsam dedi ki...

hımmm benimkinin bataryas ölünce yeni telefona ihtiyacım olduğunda bu teklifini değerlendiriciim genç adam :)

Adsız dedi ki...

Kıyamet alameti desene sen şuna. O telefon seni bile gömer. Darılmaca yok :D

Ogaybende dedi ki...

yukarıdaki resimde olayı abartmışlar yahu o kadar da değil, gün içerisinde telefonu elinden düşürmezsen çatır çatır chatleşir durursan tabi 3-4 saat anca gider şarj.

Hafta da 1 kere güncelemede ne oluyor ki otu boku doldurursan telefona her uygulama tabii ki güncellemeye kalkacaktır kendisini

sırf whatshapp - viber gibi programlar için bile akıllı telefon edinilmeli bence zira 5000 SMS paleti var ama kullanan kim :P bu whatshapp falan hat şirketlerinin ocağına incir ağacı dikti ota boka sms atarken millet artık diğer uygulamalardan bu ihtiyacını gideriyor hat şirketleri kaybetti mi hayır bu sefer cepten internet olayı patladı ;)

sonuç olarak haklı olabilirsin sağlamlık, şarj ve sadece konuşmak için eski telefonunu kullanmaya ama insanın bir adet akıllı telefonu olmalı

Şeker Oğlan dedi ki...

Şu akıllı telefonlarda her şeyi çözdüler de batarya süresini hala çözemediler, anlamış değilim.

Elimdeki iPhone'nun şarjı akşama kadar dayanırsa mutlu oluyorum. Yanımda batarya kılıfı taşıyorum.

N'apsam...
Senin gibi 3310 dönemine geri mi dönsem?

Ne dersin Kaytan Bıyık :)

Adsız dedi ki...

ayy kaytancıgım bende o dertden muzdarip.bende nokia tuşlu kullanıyordum,herkes bana aa kızım degiştir şu teli hiç yakışmıyor sana,herkesin elinde dokunmatik var,altında araban var kullandıgın tele bak diyorlar,inatla degiştirmedim.ben seviyorum hem araba kullanırken çok kolay.takiii balkondan düşene kadarrrr sonunda aldım dokunmatik ama ucuzlarından:)ama sevemedim kullanıyorum öylesine işte.ne varsa eskilerde var kaytancıgım diren kaytan:)

Dr.eamer dedi ki...

kaytan tamamen katılıyorum düşüncelerine benimki de "yarım" akıllı telefon,ama itiraf etmem gerek iyi bi kamerası olsun isterdim be gülüm:/

Unknown dedi ki...

Kaytan Bıyık'ım sen de mi whatsapp kurbanısın. Bana da çok soruyorlar. Hem o kadar para verdirmek istemiyorum babama kıyamıyorum hem de telefonum yetiyor şimdilik.
Paramı kazanınca alırım. Bizim nesil başka işte. :))

Adsız dedi ki...

Hayır kaytan direnme. teknolojiye boyun ey. Zubahahahahah. tamam ciddileşiyorum. Ama eğer fikrini değiştirirsen seni bir z1 kullanıcısı olmaya davet ettiğimi de unutma.

ah bi deli olsam dedi ki...

@liseli G: hahaha haklısın ama en sonunda bataryası ölüyor ya ondan sonra gider yenisini alırım anneme veririm benim eskiyi de :)

@OGBD:belli neden istediğin habire erkek peşinde koşmak için birebir tabi hahah :)

@Şekey oğlan: ben dön derim bak valla şarj sıkıntısını hallederlerse o zaman geçeceğim akıllı telefonlara söz :)

@Asi: direniyorum hepimiz için hatta akıllı telefonu olanlar için bile :D

@Dr Eamer: evet bi kamerası sıkıntılı işte düşük megapikseli ama onun yerini de fotoğraf makinesi dolduruyor

@can Saman: aynen yaaa ev taksidi gibi bi dünya para veriyorsun prize bağımlı olmak için :)

GENÇLER BİRİNİZ DE ÇIKIP ŞU LİSELİ GAY GİBİ Bİ ÖNERİDE BULUNMADI YAAA ALINCA BEN DE ONUN DEDİĞİNDEN ALACAĞIM HADİ BAKALIM :P

Hayatın dedi ki...

Bu aralar her yazında yaşlandım artık modlarındasın, biraz daha böyle konuşursan boyunun ölçüsünü alacağım cicim :)

Daha gençsin güzelsin. Lütfen :)

eso beso dedi ki...

memur zihniyeti böyle işte melis. yaşlandığında kullanılmaz haldeki eşyalarını bir odada istifleyip kimseye elletmez de.

ah bi deli olsam dedi ki...

@hayatın vidası : ayy bilemedim ki ben onu öyle mi dersin ama yaşlanıyoz da tamam güzeliz ama :P bence en güzel incelemeyi eso beso yaptı bak hakkı var :D