26 Temmuz 2012 Perşembe

öküzleştiremediklerimizden misiniz?

   Büyüyen ama gelişemeyen şehirlerde insan ilişkileri  maalesef yerlerde sürünüyor. Aylarca, yıllarca bir apartmanda oturabilir ama bir selam dahi alamayabilirsiniz komşularınızdan. Hatta öyle ki basından duyuyoruz komşuların içerden gelen kokuya istinaden kapı çaldıklarını. Bu insanların bireyselleşmesinden  kaynaklanıyor deyince ne kadar sevimli geliyor kulağa değil mi? Benim kanaatimce ise  insanların öküzleşmesinden... Cem Yılmaz diyor ya " İçimizde, içimizde..." diye, insanın içinden gelmeli bazı şeyler. Sonradan dayatmayla, öğrenmeyle olmuyor.  Hakkını yememek lazım bir de birbirimize güvenememek var. Ben işin daha çok öküzlük kısmına dair bir durumu anlatacağım:


  Dudu diye bir kadın var dedemlerin komşusu. Dedem aşırı astım hastası olduğundan genelde çalışamaz ve dışarılarda vakit geçirirdi. Köy yeri olduğundan gelen geçen, dedeme durup iki çift laf eden çok bulunurdu.  Bu Dudu denilen kadının bir oğlu ile bir eşeği varmış. Oğlu kalas'ın biri. Evleri dedemgilin evinin arkasında olduğundan ordan geçerken dümdüz yürür gidermiş. Eşekse ne zaman dedemlerin ordan geçse anırmaya başlarmış.


  -Dudu, demiş dedem; senin bu eşek oğlandan daha hayırlı. Hiç olmazsa bizi gördü mü o ses veriyor.

9 yorum:

umayin dedi ki...

bayıldım eeee eşşek kadar olamayanlarda var bu dünyada:)

ah bi deli olsam dedi ki...

@umayin:maalesef hulutim maalesef:)

Gay Panda dedi ki...

valla dediğin gibi içimizde olması lazım :) kimse kimseye selam vermez oldu şu zamanda bence hiç hoş değil. komşuluk öldü layn!

Adsız dedi ki...

dede bomba, bayıldım! :D

Unknown dedi ki...

benim de aklıma bişi geldi.. Babamın halasının evi tam merkez camiinin karşısında.. hatta 3. katta.. yani minare ile aralarında bir cadde var.. tabii salonda cam kenarında otururken halam haberleri izliyor. Tam en merak ettiği haber çıktığı an ezan okumaya başlamaz mı? O kadar yüksek ses ki spikeri duyamıyor.. O an elinde ki tv kumandasını minareye uzatıp, ezanın sesini kısmaya çalışır :D tabii kısılmayınca da bu kumandanın pillerini de yeni değiştirdik, şimdi minareye kadar bile gitmiyor, nerede o eski piller demez mi :D

Acemi Gay dedi ki...

Nedense, Dudu'nun oğlunun yaptıkları bana o kadar absürd gelmiyor açıkçası. Çocukcağız konuşmayı sevmiyor olabilir, çekingen olabilir, en önemlisi ise dedeni sevmiyor olabilir. Bir insanla içinden gelmeye gelmeye konuşmak, ona gülümsemek biraz da ikiyüzlülük değil midir?

ah bi deli olsam dedi ki...

@gay panda: valla öldü. hep kuyumuzu kazmaktan selam vermeye fırsatımız kalmadı.

@bigay:hahah çok iyimiş o da sanırım nerde eskiler furyasının bokunu çıkarmış biraz:P

@acemi gay:yalnız burda demek istediğim konuşmak değil. elbette ki konuşmak zorunda değil, sevmek zorunda da değil. ama en azından akraban, komşun olan birine sevmesen de nezaketen de olsa bir selam vermen lazım. ben öyle düşünüyorum en azından. ve sanırım ufak yerde yaşamış birinin hiç bir zaman tam olarak anlayamayacağı bir davranış selamsız sabahsız geçmek. ve büyük şehirde yaşamış birinin de tam tersini anlamasını...

ah bi deli olsam dedi ki...

@ev ovlanı: dedem iyi adamdı :)))

Acemi Gay dedi ki...

Çocuğa kalas, eşşek filan denilince onu koruma pozisyonuna geçtim bir anda :)