2 Ocak 2013 Çarşamba

tip sorunsalı



  Nasıl ki hepimiz denize işiyoruz ve işemiyorum diyoruz, öyle de karşımızdaki insana ben kimseyi tipine göre yargılamam deyip aslında yargılıyoruz. Bunu belki arkadaşımız olacak kimselere karşı daha az yapıyoruz veya yapmıyoruz ama ilişki yaşamayacağımız, gönül bağları kuracağımız kişinin ilk önce tipine bakıyoruz. Her ne kadar bakmadığımızı söylesek de... Tipini beğendikten sonraki aşamada kişilik, karakter, iş, belki para vs devreye giriyor ama ilk önce yüz güzelliği. Maalesef insan dışını beğenmediği kimsenin içini merak etmez. Bu iyi veya kötü demiyorum ama  gerçek bu. Ve gerçekler her zaman ahlaki değerlere uymayabilir, kişinin duygularını incitebilir.

8 yorum:

BeSexual dedi ki...

ben denize işiyorum diyorum ben de mi bi sorun var :D Ama çok az girdiğim için sıkıntı yok,insanlar tınlamıyor galiba :D

Galiba yıllar geçtikçe daha dobra oluyor insan bu konularda; dış güzelik önemli değildir sözü tamamen bir yalan, sufizme inanmaya çalışıp birşey başaramayanların lafı gibi gelir bana. Ama para konusu da önemli dediğin gibi.
Galiba insana çekici gelen şeyler var; dünya tatlısı bir çocuğu,parası olup normal bir tip olan bir adama tercih edebiliyoruz.Anlatmak istediğim; herşey tip değil aslında, sen de ne kadar karşı tarafı cezbeden şeyler varsa o kadar çekicisin.

Acemi Gay dedi ki...

Çok güzel açıklamışsın gerçekleri. Gerçekler bazen acı verebilir.

umayin dedi ki...

Katılmıyorum Kaytancım
sen beni tanırsın ve hersey dış degil bunu söyler dururum.
Ben ne güzeller gördüm bir geceden sonra kaldır at hatta daha erken at.
Tamam bende yakışıklı olsun isterim sevgilim ama dışı içinde berbat huylu biri ile bişeyler yaşıyamam.

Aslısın dedi ki...

kesinlikle gerçek ama dıi görünüşüne hayran olmasan da; kalbini beğendiğin birine de aşık olabiliyormuşsun, ben bunu otuzuma yaklaştığımda yaşamıştım ilk. Öncesinde, feci şekilde ilk görüşte aşkçılardandım hem de:)

ah bi deli olsam dedi ki...

@besexual: ya tabi ki tip herşey demek değil. benim demek istediğim bu değildi yani ilk planda tip çok şey demek. sonrasında ise devreye diğer etmenler giriyor ama önce tip. tipini beğenmeyen birine ne söylesen saz gelecektir.

@acemi gay: üzerine alındın sanki?

@umayin:bak kendi ağzınla benim demek istediğimi söylemişsin zaten katılmıyorum derken bile. benim dediğim ilk planda beğeni. ve bi ilişkiye başlamak içinse daha komplike düşünürsün ama dış görünüşün de etkisi çok büyüktür hiç hoşlanmadığın gıcık kaptığın adamla beraber olmazsın tek gecelik bile olsa ama dışını beğendiğin adamla oluyorsun.

@aslısın:ahhh siz kadınlar yok musunuz biz gaylerden az değilsiniz: P

umayin dedi ki...

Hadi ordan
seki sevgilimi gör önce 2.ciyi

ah bi deli olsam dedi ki...

anlamadım yorumunu :(

umayin dedi ki...

2. ci sevgilim güzel degildi heleki benim tarjım asla
koyu esmer ve cogu yönden terstik geçtim yakışıklıyı güzelde sayılmazdı
ama altın gibi kalbi vardı
tabi o altın kalp bana kooocaman bir ala geyik boynuzu taktı o başka :)